top of page
GBflagSNAG.png
OrsakOslo - SkimmerVemod - DigitalCover.jpg

Orsak:Oslo - Skimmer/Vemod LP
 

Kat. nr.: Kutter 059

Label: Kapitän Platte

Slipp dato: 10.12.2021

Distribusjon:

NO: Tiger

D / AT: Cargo Records

Benelux: Sonic Rendezvous

FR: Differ-Ant

CH: Irascible

IT: Goodfellas

USA: A Thousand Arms

Orsak:Oslo er et melankolsk langkok av kraut, psych og post-rock, med aktsomme melodier og en markant nordisk atmosfære. På den kommende platen Skimmer/Vemod utforsker bandet brytningen mellom ulike kreative baktepper og innfallsvinkler.

 

Skimmer låner atmosfæren sin fra fuktig skogbunn og innlandsflora, bilder som sjelden tas i bruk av bandet selv når de skal beskrive hvorfra de henter sin inspirasjon. Fundamentet i låtene er spilt inn som del av en live jam, noe som over tid er blitt et varemerke for Orsak:Oslos lydbilde.

Vemod står i sterk kontrast til dette, skrevet på et tidspunkt da pandemien stod for stengte grenser og bandmedlemmene satt separert i ulike land. Dette utfordret Orsak:Oslo til å tenke annerledes og eksperimentere med andre prosesser for å skape musikk enn det som har vært modus operandi for bandet siden starten av. Som et kjent element midt oppe i det hele peker Vemod mot en mer nautisk og maritim stemning, noe som også har vært nevnt som inspirasjon til tidligere utgivelser av Orsak:Oslo.

Side A (Skimmer)

057 Passage
061 Skimmer
058 Cloudburst

Side B (Vemod)

065 Vemod
067 Mod Amerika
066 Bottom Bound

(Høyoppløselige musikkfiler og bilder)

Orsak:Oslo ble dannet av Christian fra Göteborg og Øyvind fra Oslo.

 

Sommeren 2014 gav de ut sin første EP "Torggata Sway", oppkalt etter gata der de bodde i kollektiv sammen. Ganske snart etter fikk de tak i Bjarne (orgel da, gitar nå), mens den siste biten falt på plass i 2016 da Peter ble med på bass.

 

Nå, 7 år etter "Torggata Sway", har Orsak:Oslo sluppet 11 digitale EP'er. De to siste, "Skimmer" og "Vemod" slippes nå på vinyl på den tyske labelen "Kapitän Platte".

Følg oss her:
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • SoundCloud - White Circle
  • Spotify-DC-2 white

Send oss en e-post: orsakoslo@gmail.com

Screen Shot 2021-11-15 at 21.16.20.png
Screen Shot 2021-11-15 at 21.16.35.png
Press photo 1 - HQ.jpg
bottom of page